Iniciativa per La Coromina

Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida va presentar a registre una moció el dia 27 d'abril en la que es demanava que es protegís la fàbrica Coromina pel seu valor arquitectònic industrial com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). En la moció també es demanava que es variessin els usos i passessin d'industrials a culturals, educatius etc, és a dir, que fos d'ús públic.
Fruit de les negociacions posteriors es va fer un redatat conjunt entre tots els grups municipals en què es mantenia l'interès a declarar-la BCIL i que es procedís a la suspensió de llicències per un any per tal de defensar-la d'un possible enderroc. En l'apartat dels usos no hi va haver unanimitat entre els grups i l'únic que en defensa un ús públic és el nostre grup ICV EUiA.
La moció presentada pel grup ICV EUiA de La Bisbal, ha estat aprovada doncs per unanimitat. L'antiga fàbrica Coromina serà objecte de protecció i per tant salvem un espai de l'especulacio interesada. Tots els grups municipals han reconegut la tasca realitzada per ICV EUiA i pensem que en el futur aquest espai pot ésser de gran importància com a espai públic pel desenvolupament d'iniciatives de molts tipus a La Bisbal. En aquest sentit, discrepem totalment del grup municipal de CiU que opina que cal que després de la protecció de l'edifici, continuï essent de propietat privada per a usos industrials. Cal tenir en compte que en moltes poblacions s'han aprofitat aquests tipus d'espais per a usos públics. En són bon exemple la Can Mario de Palafrugell, la Pagans de Celrà o la Coma Cros de Salt.
Per tant, entenem que caldrà obrir un nou debat serè a la ciutat per a definir quines activitats hi podrà haver.